Betald marknadsföring

I samarbete med Svensk hälsokost


I samarbete med Svensk hälsokost så har jag fått hem magnesium som jag tänkte testa. Jag är lite kluven till detta med kosttillskott. Jag har aldrig stoppat i mig vitaminer eller mineraler, som kroppen behöver, i tablettform eller liknande. Jag har läst på lite om just magnesium så att ni kan lättare få en inblick i vad det är. Magnesium är då en mineral, en antioxidant, som jag förstått är vanligt att man har brist av. Magnesium är inblandad i produktionen av de flesta av dina enzymer och medverkar även i proteinsyntesen.

En liten checklista

Magnesium är bra för:

Benstommen

Skelettet

och tänderna (särskilt för den hårda emaljen)

Nervfunktionaliteten

Leverns funktion

Immunförsvaret

Hormonsystemet

och matsmältningen, anses även motverka cancer.

Magnesium behövs för:

Hjärtat, musklernas och cellernas funktion.

Bildandet av DNA och RNA.

Att tillverka må-bra hormonet serotonin vilket verkar lugnande för kroppen, och behövs för det parasympatiska nervsystemet, energisparande handlingar (avspänning).


Ni får gärna ställa frågor om ni har några fler funderingar över magnesium. Min källa är hälsosidorna.se och ni kan ju även gå in där och kika ifall ni är intresserade.

Man ska ta en kapsel per dag och man ska ta den i samband med måltid. Jag brukar ta den vid frukost det vill säga om jag kommer ihåg, så om jag glömmer ta den till min frukost så tar jag den till middagen. Tabletten i sig är ganska stor så om man har svårt att svälja tabletter skulle jag rekommendera att smula ner den i morgongröten/filen.

Idag tog jag min magnesiumkapsel till min lunch, som bestod av kött...som ni inte ser....och lite grönt & gräddfil.

Xo, Amanda 


Follow me on: Blogkeen | Nouw | Instagram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments